DKK Kreds 5
DANSK KENNEL KLUB

Søg på

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Lydighedstræning


Vi starter nye lydighedshold op (begynder- og konkurrencehold) i Hedensted mandag den 26. marts 2018. Ønsker du at deltage, så læg vejen forbi Elitehundens hjemmeside (www.elitehunden.dk), hvorfra tilmelding skal ske. Tilmelding sker efter "først-til-mølle-princip".

I Kreds 5 tilbyder vi 2 former for lydighedstræning: Konkurrence-lydighed og begynder-lydighed.

Konkurrence-lydighed er en hundesport, hvor man træner hen imod, at hund og fører skal gå til lydighedsprøver.


Begynder-lydighed er et forstadie til konkurrence-lydighed, hvor man arbejder hen imod at hund og fører får en tilpas forståelse for samarbejde og lydighedsøvelserne, således at man kan komme på konkurrence-holdene.

Lydighed er en interessant aktivitet, der øger samarbejdet med dig og din hund. Målet med lydighed er at få en glad, samarbejdsvillig og opmærksom hund.

Træningen er tilrettelagt ud fra DKK's lydighedsreglement, som kan findes på www.dkk.dk.

Kurset er åbent for alle, der mindst en sæson har gået på kørekort til hund, unghund- eller tilsvarende hold.


I Dansk Kennel Klubs lydighedsprogram kan du gå til prøve i 4 klasser.

 

Klasse 1 er den letteste, derefter følger klasse 2, 3 og eliteklassen.

I hver klasse er der et bestemt pointtal, din hund skal opnå for at kunne rykke op i en højere klasse. Dommeren giver point efter en skala fra 1 - 10. 

Hvis du er rykket op i klasse 3 og har klaret denne klasse 3 gange, bliver din hund Dansk Lydighedschampion/Dansk Lydighedsmester.

 

Der er også konkurrencer som f.eks. Kreds-Danmarksmesterskab samt Årets hund i LP.

Hvert år sender DKK et lydighedslandshold af sted til VM, EM og til de Nordiske Mesterskaber. Her møder lydighedslandsholdet dygtige hunde fra hele verden.

 

Det er kredsens nye samarbejdspartner Elitehunden, der varetager træningen i Kreds 5, så ønsker du at gå til lydighedstræning, skal tilmelding ske via Elitehundens hjemmeside.
Elitehunden