Nose work


Nose Work er den nye hundesport indenfor næsearbejde i Danmark.

En sport, hvor alle hunde - uanset race eller alder - kan deltage, og Nose Work er et tilbud til både familiehunden og til dem, der vil udøve sporten på konkurrenceplan. Dansk Kennel Klub vil nemlig i løbet af 2017 indføre officielle konkurrencer. Vi ser dog gerne, at hunden er fyldt 8 måneder, før den deltager i Nose Work.

Sporten kommer fra USA, og er på heftig fremmarch også i de nordiske lande. Begrebet Nose Work er således ikke blot almindeligt næsearbejde, men et helt specifikt program med faste regler.

Det er en spændende og inspirerende sport/aktivitet, som passer til alle typer hunde. At lære hunden at søge, styrker relationen mellem hund og ejer. En fremragende aktivitet – som holder hunden i form både fysisk og mental - og som giver hunden mulighed for at få afløb for dens energi via dens naturlige instinkter.

Nose Work er for alle racer, uanset tidligere erfaring. Selv re-aktive hunde, som ikke er gode til andre hunde, eller generelt usikre hunde kan få stor glæde af Nose Work. Alle hunde arbejder nemlig enkeltvis.

Hvad går det ud på?

Ideen med Nose Work er helt enkelt, at hunden skal komme til en ny situation/plads og udføre et søg – altså finde en duft. Det er således en aktivitet, som man kan “have med sig” alle steder. I Nose Work benytter man virkelighedsnære søgemiljøer, og kan i princippet gennemføres hvor som helst. Sikkerheden for hunden og dens fører i søgearbejdet prioriteres højt.

Træningen er bygget op omkring søgning efter 3 specielt udvalgte dufte i 4 forskellige miljøer:
1) beholder-/kassesøg
2) rumsøg (indendørssøg)
3) udenfor i det fri på et afgrænset område
4) køretøjssøg

Det er kredsens nye samarbejdspartner Elitehunden, der varetager træningen i Kreds 5, så ønsker du at gå til nose work, skal tilmelding ske via Elitehundens hjemmeside (www.elitehunden.dk).